Rybářský rozcestník

Saratosa

Rybí filé (například z tresky nebo pangasiuse), chvíli marinované, pak zprudka opečené (orestované) na rozpáleném oleji.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce rybího filé (treska, pangasius ...)
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky nasekaného kopru
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Smícháme citronovou šťávu, jednu lžičku oleje, nadrobno nasekanou cibuli, posekaný kopr a pepř
    2. Marinádou potřeme plátky rybího filé a necháme 15-20 minut marinovat
    3. Zbylý olej rozpálíme na pánvičce, vložíme plátky filé a zprudka je opečeme z obou stran, během restování maso potíráme citrónovou šťávou.

    Doporučení

    Servírujeme s různě upravenými brambory.

    Poznámka

    Tento recept se hodí i na úpravu rybího masa pod grilem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!