Rybářský rozcestník

Salát z vařené ryby

Chutný salát s rybím masem, žampiony a zeleninou. Vhodná ryba například kapr, sumec, candát, okoun, či treska.

1 náročnost
10 minut
salátsalátsalát
  • 300 g vařeného rybího masa
  • 150 g sterilovaných žampionů
  • 150 g sterilované papriky
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 150 g majonézy na variantu č. 2
  • 1-2 ks větší cibule
  • 4 lžíce láku z paprik
  • citron
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Doměkka uvařené kousky rybího masa zbavené kostí promícháme se sterilovaným, hráškem, žampiony, paprikou a na plátky nakrájenou cibulí.
    2. Zakápneme olejem, přidáme nálev z paprik, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a necháme vychladit.
    3. Druhá verze salátu, suroviny nakonec promícháme s majonézou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.