Rybářský rozcestník

Salát z drobných ryb

Nadrobno nakrájené drobné ryby (lín, cejn, perlín …) uvařené spolu s cibulí, mrkví, kyselými okurkami a kořením, naskládané ve vrstvách se zeleninou, proležené v lednici.

1 náročnost
30 minut
+ 24 hodin proležení  
  • 500 g drobných ryb (lín, cejn, perlín ...)
  • 8 ks zrnek černého pepře
  • 4 ks zrnka nového koření
  • 2 ks kyselé okurky
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks cibule
  • hořčicové semínko
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Nadrobno nakrájené ryby, cibuli, mrkev a okurky uvaříme v octovém nálevu s kořením a solí
    2. Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme
    3. Do salátové mísy dáme vrstvu ryb, vrstvu zeleniny, další vrstvu ryb …
    4. Salát zalijeme prochladlým vývarem a necháme 24 hodin v lednici proležet.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.