Salát z listů čínského zelí, šalotky, rajčat, barevných paprik a kousků uzeného tuňáka, přelitý zálivkou z olivového oleje a dalších ingrediencí.
1. Uzeného tuňáky nakrájíme na tenké plátky, zakápneme ho citrónovou šťávou, posypeme pepřem a necháme chvíli rozležet
2. Zeleninu omyjeme, necháme důkladně okapat
3. Zelí nakrájíme příčně na nudličky, přidáme na kolečka nakrájenou oškrábanou šalotku, na proužky nakrájené papriky zbavené jadřinců a na kousky nakrájená rajčata
4. Přidáme plátky tuňáka a vše zamícháme
5. Ve 2 lžících olivového oleje rozšleháme šťávu z 1/2 ks citrónu, cukr, hořčici, zálivku dochutíme pepřem a solí
6. Salát přelijeme zálivkou a můžeme ho podávat.