Rybářský rozcestník

Salát s matjesy a nakládanými hříbky

Recept z ruské kuchyně na pikantní salát s matjesy a hříbky, ke kterému se hodí vychlazené pivo.

2 náročnost
15 minut
+ doba vaření brambor a vychlazení  
salát
  • 500 g vařených brambor
  • 250 g matjesů v oleji (nebo slanečků)
  • 200 g nakládaných hříbků
  • 4 ks menší sladkokyselé okurky
  • 2 ks červené cibule
  • 4 lžíce sladkokyselého nálevu z okurek
  • 2 lžíce oleje z matjesů
  • 1 lžíce nasekaného mladého kopru
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Den předem uvařené brambory, oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy.
    2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, okurky a naložené hříbky bez láku.
    3. Nakonec přidáme proužky matjesů, ochutíme okurkovým lákem, olejem z matjesů, dochutíme solí pepřem, vše promícháme, salát necháme v lednici alespoň 1 hodinu vychladit a rozležet.
    4. Salát při podávání posypeme na talíři nasekaným koprem (můžeme ozdobit i kopečkem zakysané smetany) a podáváme s chlebem nebo pečivem.

    Doporučení

    Recept k článku: Polotovar na výrobu matjesů a rybích salátů – jeho použití

    Poznámka

    Text a foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.