200 g lososa
200 g hříbků
300 g vařené rýže
2 ks červená a žlutá masitá paprika
1/2 ks kostky masoxu (hovězí)
1/2 ks pórku
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce parmazánu
citronová šťáva
olivový olej
worchestr
pepř
sůl
Příprava
- Z filetů z lososa odstraníme kůži, nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej s lžičkou másla, přidáme nakrájený pórek na kolečka, kostičky papriky, plátky hříbků, osolíme, opepříme, dusíme do měkka.
- Podušenou směs promícháme s vařenou rýží, přidáme nasekanou pažitku, ochutíme nastrouhaným masoxem, worchestrem.
- Na oleji opečeme kousky lososa, přidáme ke směsi.
- Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek