Rybářský rozcestník

Ryby pečené po rumunsku

Rybí maso zalité dopředu připravenou, orestovanou zeleninou, zapečené v troubě.

2 náročnost
50 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce jakékoliv tužší bílé ryby
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 2-3 ks rajčat
  • 120 g fazolek
  • 120 g mrkve
  • 1,5 dl vody
  • 1,5 dl šery (cherry)
  • 2 lžíce uvařeného hrášku
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 ks cibule
  • mletý pepř
  • petrželka
  • kmín
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce ryb osolíme a dáme do kastrolku vymaštěného olejem
    2. Na rozpáleném oleji zpěním drobně nakrájenou cibuli, přidáme fazolky nakrájené na nudličky, mrkev nakrájenou na kostičky a vše osmahneme
    3. Potom přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky, hrášek, přebrané, propláchnuté rozinky, drobně nakrájený česnek a petrželku, kmín, mletý pepř, sůl a zalijeme vínem i vodou
    4. Vše rozmícháme a nalijeme na rybu
    5. Pečeme nejdříve pod pokličkou při teplotě kolem 200 °C, dopečeme odkryté.

    Doporučení

    Tento pokrm můžeme připravit z kapra, okouna, lína, cejna a nebo také z rybího filé.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!