Rybářský rozcestník

Rybí vývar

Základní rybí vývar vhodný jako polotovar k dalšímu využití.

1 náročnost
40 minut
Rybí vývar - základní
  • 1 ks tresčí, lososí nebo jiná rybí hlava a rybí odřezky, kůže a kosti
  • 1 ks bouquet garni nebo 2 ks bobkového listu
  • 1 ks mrkve
  • 1-2 ks řapíky celeru
  • 1-2 ks cibule
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Omytou rybí hlavu a odřezky, kůži a kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu
    2. Děrovanou lžící odstraňujeme pěnu, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, okořeníme, osolíme
    3. Přikryjeme pokličkou a na středním plameni asi 30 minut povaříme
    4. Vývar přecedíme a necháme vychladnout
    5. Skladujeme v lednici a spotřebujeme do 2 dnů.

    Doporučení

    Rybí vývar lze i zamrazit, pak vydrží déle.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.