1. Dobře očištěnou hlavu, kosti, ploutve a ocas z kapra dáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájenou, očištěnou zeleninu, rozpůlenou cibuli, česnek, sůl a koriandr
2. Zalijeme osolenou vodou a zvolna vaříme, když je maso měkké, polévku přecedíme
3. Vývar dle chuti přisolíme, vložíme do něj obrané maso z hlavy a na kostičky nakrájenou vaječnou sedlinu
4. Porce ozdobíme petrželkou a podáváme.
Příprava vaječné sedliny:
1. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou
2. Osolíme, okořeníme, zpestříme jemně posekanou petrželkou a hmotu nalijeme do vymazané ohnivzdorné misky, zaklopíme pokličkou
3. Ve vodní lázni v troubě necháme sedlinu ztuhnout
4. Hotovou vyklopíme na prkénko, nakrájíme na kostičky a rozdělíme na talíře, přeléváme vývarem.
Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.