Rybářský rozcestník

Rybí soljanka

Recept z Ruska na hustou teplou polévku, tentokrát připravenou z kousků ryb a dalších ingrediencí.

2 náročnost
55 minut
  • 500 g rybího filé
  • 50 g kaparů
  • 50 g másla
  • 50 g oliv
  • 25 g rajčatového protlaku
  • 2 ks kvašených okurek
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks cibule
  • 1 ks citrónu
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžička hladké mouky
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Zelí:
  • 1 kg čerstvého (kysaného) zelí
  • 40 g másla
  • 25 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks cibule
  • Příprava

    1. Na nudličky nakrájené hlávkové zelí (kysané zelí) podusíme s ostatními přísadami
    2. Očištěné rybí filé nakrájíme na 12 kousků, osolíme, opepříme, přidáme kapary, oloupané, na kousky nakrájené okurky, rajčatový protlak, nadrobno nakrájenou a na másle podušenou cibuli, 1/4 litru vody, bobkový list a dusíme pod pokličkou 15-20 minut
    3. Potom do směsi opatrně vmícháme mouku rozetřenou se lžičkou změklého másla a 1-2 minuty podusíme
    4. Na pekáč urovnáme třetinu dušeného zelí, na ně rybu z přísadami, vše zalijeme šťávou z dušené ryby, pokryjeme zbývajícím zelím, posypeme strouhankou, pokropíme rozehřátým máslem a zapečeme, v troubě vyhřáté na 190 °C, asi 10 minut.

    Doporučení

    Příloha: Pečivo a olivy, plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!