Rybářský rozcestník

Rybí salát z naložených ryb

Naložené rybí maso s cibulí, promíchané s tatarkou a majonézou.

2 náročnost
60 minut
+ doba naložení  
  • 1 ks a více bílé ryby (cejn, plotice ...)
  • 260 ml tatarské omáčky
  • 260 ml majonézy
  • sladkokyselý nálev z Deka
  • worcesterová omáčka
  • cibule dle potřeby
  • mletý bílý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu(y) vykucháme, vyčistíme a vložíme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme
    2. Vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjde(ou) od kosti
    3. Rybí maso vyjmeme z vody a necháme vychladnout
    4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
    5. Rybu(y) vykostíme a vyskládáme do větší zavařovací sklenice střídavě spolu s cibulí (vrstva ryb, vrstva cibule – v poměru 2:1)
    6. Naložené maso zalijeme předem uvařeným studeným sladkokyselým nálevem z DEKA (příprava nálevu z Deka viz návod na obalu)
    7. Zavařovací sklenici uzavřeme a dáme do chladna na týden uležet, potom směs přecedíme přes cedník a necháme okapat
    8. Odkapané maso s cibulí promícháme s tatarkou a majolkou, dochutíme worcesterovou omáčkou, mletým bílým pepřem a solí.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.