Rybářský rozcestník

Rybí rosol ve formičkách

Jedna z variant využití rybího rosolu.

2 náročnost
80 minut
  • 1,5 kg ryby (tresky, kapra, lína, candáta, štiky)
  • nebo
  • 600 g rybího masa
  • 1 l rosolu z ryby
  • kořenová zelenina na vývar
  • zelenina na ozdobu
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu očistíme, odřízneme hlavu a ocas, rozřízneme ji, stáhneme kůži, osolíme a odložíme
    2. Připravíme vývar ze zeleniny a rybích zbytků, přecedíme je, osolíme a uvedeme do varu
    3. Půlky ryby nakrájíme na stejně velké porce (60-70 g), do horkého vývaru ze zeleniny vložíme kousky ryby a zvolna vaříme 12-15 minut
    4. Rybu opatrně vyjmeme a vykostíme
    5. Připravíme formičky nebo šálky, na dno nalijeme trochu tuhnoucího rosolu a položíme ozdobu
    6. Když rosol s ozdobou ztuhne, položíme rybu, zalijeme tuhnoucím rosolem a vychladíme
    7. Před podáváním formičku ponoříme do vroucí vody, ihned ji vyjmeme, nožem vyjmeme rosol na talíř nebo mísu.

    Doporučení

    K rosolu podáváme citrón, ocet, majonézu nebo tatarskou omáčku a čerstvé pečivo.

    Poznámka

    Příprava rybího rosolu viz: Rybí rosol (aspik).

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!