Rybářský rozcestník

Rybí ragú z amura

Odleželé kousky amura orestované na másle, zapečené v troubě spolu s dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
55 minut
  • 800 g amura
  • 100 g másla
  • 50 g osmažené strouhanky
  • 50 g čerstvých hub
  • 50 g světlé jíšky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml bílého vína
  • 4 ks žloutky
  • rybí vývar
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené kousky amura necháme asi 30 minut odležet, pak je orestujeme na rozpuštěném másle
    2. Máslovou jíšku zředíme vývarem, přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutky, bílé víno a nadrobno pokrájené houby, vše povaříme
    3. Opečené kousky ryb dáme do ohnivzdorné misky, zalijeme horkou omáčkou, posypeme na másle osmaženou strouhankou a zapečeme asi 10-15 minut v troubě vyhřáté na 220 °C.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.