500 g rybího masa
500 g uvařených brambor
50 g strouhaného sýru
2 ks vejce
1 dl smetany
špetka muškátového oříšku
sladká červená paprika
pažitka
pepř
olej
sůl
Příprava
- Rybí maso osolíme a podusíme do měkka.
- Odstraníme kůži, kostičky, umeleme na masovém strojku.
- Uvařené, oloupané brambory nastrouháme najemno, promícháme s uvařeným rybím masem.
- Žloutky ušleháme se smetanou, z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme ke směsi.
- Vše promícháme a směs ochutíme červenou paprikou, solí, pepřem a špetkou muškátového květu.
- Zapékací nádobu vytřeme olejem, hmotu rozprostřeme, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C tak 30 minut, troubu vypneme, posypeme strouhaným sýrem, necháme roztavit.
- Hotový nákyp necháme chvíli vychladnout, nakrájíme, posypeme pažitkou, podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek