Vyuzená makrela zbavená kostí, rozmačkaná spolu s vařenými brambory, hmota ochucená kořením, připraveným těstem obalená natvrdo uvařená křepelčí vajíčka, pak ještě obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.
1. Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a slijeme z nich vodu, přidáme do nich uzenou a vykoštěnou rybu, rozmačkáme vidličkou a dochutíme kořením
2. Křepelčí vajíčka uvaříme a oloupeme
3. Ze směsi pak uděláme placku a po jednom vajíčko do ní zabalíme, krokety pak obalíme v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném a mírně osoleném vajíčku a ve strouhance
4. Připravené rybí krokety usmažíme ve větším množství oleje dozlatova
5. Na dip si rozmixujeme pažitku s citronovou šťávou a majonézou.
Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská