Rybářský rozcestník

Rybí krokety s křepelčím vajíčkem a majonézovým dipem

Vyuzená makrela zbavená kostí, rozmačkaná spolu s vařenými brambory, hmota ochucená kořením, připraveným těstem obalená natvrdo uvařená křepelčí vajíčka, pak ještě obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.

1 náročnost
Rybí krokety s křepelčím vajíčkem a majonézovým dipem
  • 1 ks uzené makrely
  • 12 ks křepelčích vajíček
  • asi 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce másla
  • 4 ks středně velké brambory
  • sůl a pepř
  • Na trojobal:
  • 1-2 ks vajíčka
  • 100 g strouhanky
  • 80 g hladké mouky
  • sůl
  • Na dip:
  • 1 balení majonézy
  • 1 svazek pažitky
  • 2 lžíce citronové štávy
  • Příprava

    1. Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a slijeme z nich vodu, přidáme do nich uzenou a vykoštěnou rybu, rozmačkáme vidličkou a dochutíme kořením
    2. Křepelčí vajíčka uvaříme a oloupeme
    3. Ze směsi pak uděláme placku a po jednom vajíčko do ní zabalíme, krokety pak obalíme v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném a mírně osoleném vajíčku a ve strouhance
    4. Připravené rybí krokety usmažíme ve větším množství oleje dozlatova
    5. Na dip si rozmixujeme pažitku s citronovou šťávou a majonézou.

    Poznámka

    Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

    Nejčtenější články

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.