Rybářský rozcestník

Rybí kostky s houbami a paprikou

Na kostky nakrájené rybí filety obalené v mouce ochucené mletou paprikou, zprudka opečené na dobře rozpáleném oleji, servírované spolu s plátky hub a kousky papriky opečené ve výpeku po rybím mase zjemněném máslem.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
rybí
  • 500 g filetů bez kostí (candát, sumec, treska...)
  • 150 g hřibovitých hub
  • 1 ks červená masitá paprika
  • červená sladká mletá paprika
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • jarní cibulka
  • worchestr
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout.
    2. Kostky rybího masa osušíme, obalíme v hladké mouce, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké papriky.
    3. Kostky opečeme dozlatova na dobře rozpáleném oleji, ze všech stran, pak je odložíme na teplé místo.
    4. Část šťávy po pečení slijeme, přidáme lžičku másla, nasekanou cibulku i s natí, plátky hub, proužky papriky, ochutíme worchestrem, solí a pepřem, dusíme do měkka.
    5. Kostky rybího masa poklademe podušenou směsí, kousky citronu, podáváme například s pečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.