2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení
500 g filetů bez kostí (candát, sumec, treska...)
150 g hřibovitých hub
1 ks červená masitá paprika
červená sladká mletá paprika
citronová šťáva
hladká mouka
jarní cibulka
worchestr
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Filety nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout.
- Kostky rybího masa osušíme, obalíme v hladké mouce, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké papriky.
- Kostky opečeme dozlatova na dobře rozpáleném oleji, ze všech stran, pak je odložíme na teplé místo.
- Část šťávy po pečení slijeme, přidáme lžičku másla, nasekanou cibulku i s natí, plátky hub, proužky papriky, ochutíme worchestrem, solí a pepřem, dusíme do měkka.
- Kostky rybího masa poklademe podušenou směsí, kousky citronu, podáváme například s pečenými brambory.