Rybářský rozcestník

Rybí karbanátky IV.

Karbanátky z povařeného rybího masa, vařených brambor, jarní cibulky a dalších ingrediencí, usmažené v oleji dozlatova.

2 náročnost
45 minut
+ doba odpočinutí  
  • 450 g brambor
  • 400 g rybího masa (lososa nebo bělomasé ryby)
  • 75 g mražené kukuřice
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1 ks velkého vejce
  • hrst strouhaného čedaru
  • strouhanka dle potřeby
  • olej na smažení
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupané, na menší kousky nakrájené brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je a v hrnci na středním plameni je chvíli ohříváme, aby se pořádně vysušily, potom je rozšťoucháme s máslem a necháme zchladnout
    2. Do kastrůlku dáme rybí maso, očištěné jarní cibulky, mléko a 5 minut povaříme na mírném ohni, scedíme, rybu i cibulky nakrájíme na jemno a smícháme s bramborami
    3. Přidáme krátce povařenou kukuřici, na jemno nastrouhaný čedar, rozklepnuté vejce, strouhanku, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
    4. Vytvarujeme karbanátky, které dáme na 30 minut do ledničky odpočinout, pak je smažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut z každé strany dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s bamborovou kaší a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!