Rybářský rozcestník

Rybí huspenina

Maso z bílých ryb uvařené spolu se zeleninou, 2 dny proležené v chladničce.

2 náročnost
80 minut
+ 2 dny proležení  
  • 800 g bílé ryby
  • 40 g petržele
  • 40 g mrkve
  • 2 ks cibule
  • sladká paprika
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené porce ryby necháme asi 20 minut odležet.
    2. Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka dáme do hrnce spolu s kolečky očištěné kořenové zeleniny.
    3. Přidáme ryby, zalijeme vodou a vše přivedeme k varu.
    4. Ochutíme mletou červenou paprikou a zvolna vaříme asi 1 hodinu.
    5. Rybí maso vytáhneme, vložíme do hlubší mísy a zalijeme ho procezeným horkým vývarem (pokud máme vývaru příliš mnoho, vaříme ho dále bez ryb, až tekutinu zredukujeme na takové množství, aby byly ryby těsně ponořeny.
    6. Zalité ryby necháme vychladnout, dáme do chladu a necháme ještě 2 dny proležet.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!