Rybářský rozcestník

Rybí filety s kapary omáčkou

Na tento recept lze použít sladkovodní nebo i mořské ryby, například maso kapra, sumce, candáta, pstruha, tresky, či lososa. V našem receptu jsme použily tresku.

2 náročnost
30 minut
Rybí filety s kapary omáčkou
  • 750 g filetů z tresky nebo i sladkovodní ryby (kapra, sumce, candáta, pstruha)
  • 2 lžíce nasekané kapary
  • 1/2 lžičky sardelové pasty
  • 1 dl sladké smetany
  • hladká mouka
  • máslo
  • citron
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odpočinout
    2. Filety osušíme a obalíme v hladké mouce, opečeme je do zlatova na másle, pěkně z obou stran
    3. Část výpeku slijeme do hrníčku, přidáme smetanu, zaprášíme lehce moukou a promícháme na hladkou omáčku
    4. Do omáčky přidáme nasekané kapary, sardelovou pastu a chvíli prohřejeme
    5. Omáčkou buď přelijeme porce ryby nebo nalijeme vedle filetů, případně servírujeme v omáčníku, podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!