Rybářský rozcestník

Rybí filé v mandlové strouhance

Filé obalené v ochucené mouce, vejci a mandlové strouhance, v troubě upečené.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks filé (např. z okouna)
  • 1 ks vejce
  • 200 g nasekaných mandlí
  • 50 g strouhanky
  • 40 g mouky
  • 4 lžíce mléka
  • cayenský pepř
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na hrubo nasekané oloupané mandle smícháme se strouhankou a dáme na talíř
    2. Hladkou mouku vsypeme na druhý talíř a okořeníme ji solí, mletým pepřem a špetkou cayenského pepře
    3. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem
    4. Pak rybí filé obalíme v ochucené mouce, vajíčku a mandlové strouhance, kterou důkladně přitlačíme na rybu
    5. Rybu naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15 minut.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?