1 kg menších brambor
500 g rybího masa bez kostí (sumec nejvhodnější, ale i treska)
150 g žampionů
150 g sterilovaného hrášku
100 g anglické slaniny
2 dl suchého bílého vína
2 dl vody
1 ks červená masitá paprika
1 ks větší červená cibule
1 ks větší mrkev
provensálské koření
snítka rozmarýnu
černý mletý pepř
olivový olej
petrželka
máslo
sůl
Příprava
- Ve hluboké pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájenou slaninu, necháme zesklovatět.
- Přidáme oloupané menší brambory, větší překrojíme, špalíčky mrkve, podlijeme vodou, přilijeme víno, okořeníme provensálským kořením, přidáme snítku rozmarýnu, osolíme, přiklopíme, dusíme 15 minut na mírném plameni.
- Když brambory a mrkev začíná měknout, přidáme nakrájenou papriku, cibuli a žampiony, dusíme dalších 10 minut.
- Nakonec vložíme kostky rybího masa a sterilovaný hrášek, dusíme 5 minut.
- Na závěr casserole dochutíme solí, pepřem, posypeme nasekanou petrželkou a teplé podáváme.
Poznámka
Autor textu i fotografií: D. Marounek