Rybářský rozcestník

Ryba v tomatě

Na tento recept lze použít jak sladkovodní, tak mořské ryby. Základem pokrmu jsou kostí a kůže zbavené kostky opečeného rybího masa. Ze sladkovodních druhů se na tento recept nejlépe osvědčil sumec nebo kapr, který se však musí zbavit kůže a vykostit. Podáváme jako pohoštění k pivu nebo vínu, či jako lehkou večeři spolu s pečivem.

1 náročnost
30 minut
+ 24 hodin odležení v lednici  
Ryba v tomatě
  • 500 g filet ze sumce, kapra ...
  • 250 g rajčatového protlaku
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • chilli
  • pepř
  • cukr
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé nakrájíme na kostky o hraně 3×3 cm, ty osolíme a opečeme na oleji z obou stran
    2. Opečené kostky rybího masa necháme v sítku okapat a vychladlé narovnáme do misky
    3. Do hrnku přidáme rajský protlak, přidáme 2 lžíce oleje, na proužky nakrájenou cibuli a zahřejeme, nesmí se vařit
    4. Omáčku ochutíme pepřem, solí, chilli a citronem, omáčku ochutíme tak, aby byla ostře sladkokyselá
    5. Horkou omáčku nalijeme na ryby, vychladlé uložíme do lednice, necháme rozležet 24 hodin.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!