Rybářský rozcestník

Ryba v pivní omáčce

Nejlépe filety z kapra, štiky, candáta, hejka, mořské štiky či lososa … podušené na zelenině, přelité pivem.

2 náročnost
35 minut
+ doba odležení  
  • 1 kg plátků nebo podkov z kapra, štiky, candáta, hejka, tresky, lososa ...
  • 250 g mrkve
  • 250 g pórku
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 ks kostky bujónu
  • 0,25 l černého piva
  • 0,25 l světlého piva
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • nové koření
  • máslo
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 30 minut odležet
    2. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a petržel na nudličky, zeleninu podusíme na másle
    3. Přilijeme světlé i černé pivo, přidáme bujón, nové koření, pepř, přikryjeme pokličkou a 10 minut povaříme
    4. V této fázi vložíme do omáčky filety nebo podkovy z ryby a vše povaříme dalších 10 minut, pak rybí maso vyjmeme na tác, uchováme v teple
    5. Omáčku zahustíme hladkou moukou, ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem
    6. Jednotlivé porce servírujeme na talíři hojně přelité omáčkou.

    Doporučení

    Takto upravené rybí maso podáváme s bramborem nebo rýží.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.