Nejlépe filety z kapra, štiky, candáta, hejka, mořské štiky či lososa … podušené na zelenině, přelité pivem.
1. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 30 minut odležet
2. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a petržel na nudličky, zeleninu podusíme na másle
3. Přilijeme světlé i černé pivo, přidáme bujón, nové koření, pepř, přikryjeme pokličkou a 10 minut povaříme
4. V této fázi vložíme do omáčky filety nebo podkovy z ryby a vše povaříme dalších 10 minut, pak rybí maso vyjmeme na tác, uchováme v teple
5. Omáčku zahustíme hladkou moukou, ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem
6. Jednotlivé porce servírujeme na talíři hojně přelité omáčkou.
Takto upravené rybí maso podáváme s bramborem nebo rýží.
Autor receptu: Dalibor Marounek