600 g filetů z tresky
4 ks plátky zázvoru
4 ks hvězdičky badiánu
Omáčka na přelití:
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce nasekané listové petrželky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička oleje
2 ks stroužky česneku
voda
Ostatní:
napařovací podložka
zeleninový salát a rýže k podávání
Příprava
- Do prostorného hrnce nalijeme 2-3 cm vody přidáme plátky zázvoru a badián.
- Do hrnce postavíme napařovací podložku, poklademe filety z ryby, přiklopíme pokličkou, na mírném plameni dusíme, až se ryba změkne a začnou se oddělovat lupínky masa.
- Uvařenou rybu naběračkou přendáme na talíř a přelijeme omáčkou, kterou ušleháme vidličkou z výše uvedených surovin.
- Rybu obložíme zeleninovým salátem (vhodné je kim-chi) a podáváme nejlépe s rýží.