V oleji naložené rybí maso, skvělá konzerva na zimu. Dá se jíst jen tak, nebo dobře poslouží jako polotovar na další zpracování, například na obložení pizzy, na pomazánku apod.
1 náročnost
50 minut
+ doba naložení v soli a octu + 8 dní uležení
Ryba v oleji
1 kg libovolného čerstvého rybího masa
olej (slunečnicový, ale může být i olivový)
ocet 8 %
voda
sůl
vhodné sklenice s uzávěrem (zavařovací)
Koření a další suroviny do každé sklenice:
1 ks středně velké cibule
2 ks bobkové listy
několik kuliček černého pepře a nového koření
Příprava
Filety z ryb nakrájíme na menší, ale silnější, plátky, propláchneme je studenou vodou, pak je nasolíme, soli dáme raději více než méně, necháme je v lednici 2-3 dny naložené v soli, přebytečnou vodu, co maso pustí, každý den slijeme
Nasolené rybí maso důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané tentokrát naložíme na 2-3 dny do octa
Opět důkldně propláchneme pod studenou tekoucí vodou (případně stáhneme kůži)
Do vhodných sklenic s uzávěrem vyskládáme připravené rybí maso spolu s cibulí nakrájenou na kolečka a kořením, zalijeme až po okraj mírně prohřátým olejem a necháme, důkladně uzavřené, 8-10 dní uležet.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Pomleté rybí filé promíchané s orestovanou cibulkou, ochucené, ve tvaru placek upečené v troubě dozlatova, servírované s vařenými brambory a křenovou, či jinou teplou omáčkou.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.