Rybářský rozcestník

Ryba v majonéze

Uvařená ryba zalitá majonézou, podávaná se zeleninou. Recept vhodný jak na zpracování ryb mořských, tak sladkovodních.

3 náročnost
55 minut
  • 1,25 kg ryby
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g cibule
  • 20 g octa
  • 1,5 l vody
  • 1 sklenice majonézy
  • zelená petrželka a sterilovaný hrášek bez nálevu
  • barevná zelenina na ozdobu
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • Příprava

    1. Zeleninu opereme, očistíme a uvaříme s kořením, scedíme, přidáme ocet a vývar nalijeme do nádoby
    2. Rybu očistíme, vykucháme, osolíme a vložíme do vývaru
    3. Do ryby vložíme 2 mrkve, rybu položíme na vložku a připevníme ji lýkem
    4. Rybu s vložkou vložíme do vaničky do horkého vývaru a uvaříme ji zvolna na mírném ohni
    5. Sejmeme ji z plotny, necháme vychladnout ve vývaru, vyjmeme i s vložkou, necháme okapat a přendáme na oválnou mísu
    6. Hotovou majonézu okyselíme octem, přisladíme a podle potřeby zředíme vývarem
    7. Touto majonézou obložíme rybu, trochu majonézy zředíme a nalijeme na rybu tak, aby splývala
    8. Rybu ozdobíme vařenou nakrájenou zeleninou, do očních důlků vložíme zrnka nového koření a do tlamičky dáme snítku petrželky
    9. Dno mísy vyložíme okapaným sterilovaným zeleným hráškem, kolečky rajčat a lístky hlávkového salátu.

    Poznámka

    Vložka je gastronomický plát nebo rošt a slouží nám k tomu, aby se nám ryba při manipulaci nerozpadla.

    Nejčtenější články

    Vaše power banka u vody nestíhá? Pořiďte si bateriový generátor

    Kdo k vodě vozí notebook, tablet či nadupaný chytrý telefon, brzy pozná, jak rychle se tato zařízení dokáží vybít. Power banky nám sice dovolí jednou nebo dvakrát naše miláčky nabít, ale co potom, pokud jsme na delší výpravě? A to nemluvím o dobíjení elektromotorů, sonarů, zavážecích loděk, nebo například přenosné chladničky na potraviny.

    Dipované nástrahy obalené v ochucené soli

    Na zatraktivnění boilies nebo pelet lze, kromě dipů, použít i další atraktor, jako běžnou kuchyňskou sůl. Tu ovšem nejprve dochutíme dalšími složkami tak, aby se nástraha stala pro ryby prostě neodolatelnou.

    Zahájená lovu dravců 2020

    Pro zapálené rybáře je každý rok ke konci jara, tedy přesně 16 června, velkým rybářským svátkem. Mohou nahodit pruty do vody a začít cíleně lovit dravé ryby, tedy štiky, sumce, candáty, ale i další zubaté potvůrky našich vod. A letos tomu nebylo jinak.