Rybářský rozcestník

Ryba v leču II.

Jednoduchý, přitom chutný recept na úpravu sladkovodních i mořských ryb (filé). V receptu na fotografii byly použity kostky masa ze sumce.

2 náročnost
40 minut
+ 1 hodina odležení  
ryba
  • 500 g masa ze sumce (tresky, kapra...)
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks masité barevné papriky (například červená, zelená)
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • sladká červená paprika
  • citronová šťáva
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby nakrájíme na kostky, potřeme ze 2 stran rozetřeným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme alespoň 1 hodinu odležet.
    2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidám nakrájená rajčata, papriky, ochutíme solí, pepřem, červenou paprikou, dusíme do měkka.
    3. Na oleji opečeme kostky rybího masa, přidáme k leču, krátce vše spolu podusíme.

    Doporučení

    Podáváme teplé s pečivem nebo vařenými brambory. Lze použít sterilované lečo ve sklenici, úprava je pak rychlejší.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!