2 náročnost
40 minut
+ 1 hodina odležení
500 g masa ze sumce (tresky, kapra...)
4 ks rajčata
2 ks masité barevné papriky (například červená, zelená)
2 ks stroužky česneku
1 ks cibule
sladká červená paprika
citronová šťáva
pepř
olej
sůl
Příprava
- Porce ryby nakrájíme na kostky, potřeme ze 2 stran rozetřeným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme alespoň 1 hodinu odležet.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidám nakrájená rajčata, papriky, ochutíme solí, pepřem, červenou paprikou, dusíme do měkka.
- Na oleji opečeme kostky rybího masa, přidáme k leču, krátce vše spolu podusíme.
Doporučení
Podáváme teplé s pečivem nebo vařenými brambory. Lze použít sterilované lečo ve sklenici, úprava je pak rychlejší.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek