Rybářský rozcestník

Ryba v alobalu

Na tento recept můžeme použít jak sladkovodní, tak mořské ryby. Osvědčil se ze sladkovodních druhů pstruh, lín, okoun, naporcovaný kapr, candát a štika, z mořských je pak takto upravená výborná treska, makrela, sleď, losos. My jsme vyzkoušeli makrely.

1 náročnost
40 minut
Ryba v alobalu
  • 4 ks ryby (makrely, sledě, pstruha, okouna ...)
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks citronu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • alobal na zabalení
  • Příprava

    1. Vykuchané makrely, nebo jiné mořské, nebo i sladkovodní ryby zbavíme hlavy, ocasu, podélně rozřízneme
    2. Filety položíme na alobal, poklademe nakrájeným česnekem, kolečky cibule, přidáme kolečka citronu, posypeme nasekanou petrželkou, ochutíme, kmínem, solí, pepřem, nakonec na vše položíme plátky másla
    3. Alobal přehneme, zatočíme, v létě pečeme na grilu, v zimě v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20-25 minut podle velikosti porcí.

    Doporučení

    Jako přílohu zvolíme pečené nebo vařené brambory, někomu, chutná takto upravená ryba samotná, nebo s pečivem či chlebem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!