Rybářský rozcestník

Ryba po záporožsku

V mouce obalené filety, opečené na dobře rozpáleném oleji, pak podušené spolu se zeleninou orestovanou ve výpeku po rybím filé. Na tento recept lze použít filety jak ze sladkovodních, tak mořských ryb, které neobsahují moc kostí. Vhodný je candát, sumec, treska atd.

2 náročnost
30 minut
ryba
  • 500-600 g filetů z tresky, candáta, sumce....
  • 4 ks rajčata
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks petržele (nebo kousek celeru)
  • 1 ks větší kyselá okurka
  • 1 ks bobkový list
  • 50 cl láku z okurek
  • hladká mouka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety ryb osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce.
    2. V pánvi na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran, opečené filety vyjmeme, odložíme stranou.
    3. Do šťávy po pečení přidám nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, okurku, promícháme, krátce osmahneme. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, bobkový lit, celý pepř, přilijeme lák z okurek, dochutíme pepřem, solí, směs podusíme doměkka.
    4. Do směsi vložíme opečené filety, poklademe směsí, přikryjeme pokličkou, dusíme 10 minut.
    5. Porce ryby na talíři přelijeme zeleninovou směsí, podáváme s například vařenými brambory.

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.