500-600 g filetů z tresky, candáta, sumce....
4 ks rajčata
4 ks kuličky celého pepře
1 ks cibule
1 ks mrkve
1 ks petržele (nebo kousek celeru)
1 ks větší kyselá okurka
1 ks bobkový list
50 cl láku z okurek
hladká mouka
pepř
olej
sůl
Příprava
- Filety ryb osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce.
- V pánvi na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran, opečené filety vyjmeme, odložíme stranou.
- Do šťávy po pečení přidám nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, okurku, promícháme, krátce osmahneme. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, bobkový lit, celý pepř, přilijeme lák z okurek, dochutíme pepřem, solí, směs podusíme doměkka.
- Do směsi vložíme opečené filety, poklademe směsí, přikryjeme pokličkou, dusíme 10 minut.
- Porce ryby na talíři přelijeme zeleninovou směsí, podáváme s například vařenými brambory.
Poznámka
Autor textu i fotografií: D. Marounek