Rozpis na 2 porce:
2 ks filety z lososa (150-200 g)
2 lžíce rýžového vína (lze nahradit bílým vínem)
2 lžíce sójové omáčky
1 čajová lžička strouhaného zázvoru
1/2 čajové lžičky cukru
podle chuti mleté chilli
sezamové semínko
jarní cibulka
olej
Příprava
- Ze sójové omáčky, vína, cukru, zázvoru, chilli připravíme omáčku.
- Filety lososa vložíme kůží dolů do zapékací misky, kterou vymažeme olejem.
- Rybu potřeme omáčkou, vložíme do vyhřáté trouby, po 8 minutách přelijeme zbytkem omáčky, pečeme 15 minut při 180 °C.
- Pečeného lososa posypeme na talíři jarní cibulkou a sezamovými semínky.
Doporučení
Podáváme například s čínskými nudlemi, které promícháme s dušenou zeleninou.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek