Recept z ruské kuchyně. Můžeme použít jak sladkovodní, tak mořské ryby, v našem receptu jsme použili mořskou tresku.
1. Usušené porce ryby osolíme, opepříme, posypeme kmínem
2. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a poklademe na kolečka nakrájenými sladkokyselý okurkami, plátky hub a kolečky pórku, na které narovnáme porce ryby
3. Podlijeme vínem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 15 minut
4. Hotové porce ryby dáme stranou na teplé místo a šťávu s okurkami, pórkem a houbami přelijeme do hrnce
5. Na kamnech směs v hrnci zaprášíme hladkou moukou, dochutíme pepřem, solí a zjemníme lžičkou másla, chvíli prohřejeme
6. Porce ryby na talíři přelijeme směsí a podáváme například s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.
Text i foto: D. Marounek