Recept z bulharské kuchyně. Takto lze upravit mořské i sladkovodní ryby. My jsem vyzkoušeli maso amura. Jedná se o porce rybího masa ugrilovaného pod grilem v troubě, filety pak servírované obložené podušenou zeleninou a ozdobené lžičkou jogurtu.
2 náročnost
40 minut
Ryba na bulharský způsob
600-800 g filetů z amura
150 g bílého jogurtu
2 ks stroužky česneku
2 ks rajčata
1 ks červené papriky
1 lžíce nasekané pažitky
citronová šťáva
pažitka
tymián
olej
sůl
Filety z amura osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout
Porce ryby vložíme pod gril v troubě, pokapeme olejem, upečeme do měkka
Na oleji podusíme nakrájenou papriku, oloupaná nakrájená rajčata, nadrobno nasekaný česnek do měkka, směs osolíme, dochutíme špetkou tymiánu
Upečené porce ryby potřeme zeleninovou směsí, ozdobíme lžící bílého jogurtu, posypeme pažitkou a podáváme třeba s hranolky.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Dipy využíváme především na zatraktivnění boilies nebo pelet, které v dipech máčíme. V obchodech se dají koupit od různých firem s desítkami příchutí a vůní. Ovšem lze si je také vyrobit doma.
Ze zbytků v troubě upečeného, nebo na pánvi opečeného pstruha natrhané kousky bez kůže a kostí, opatrně zamíchané do citronovou šťávou, šalotkou, pažitkou, pepřem a solí dochucenou zakysanou smetanou.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!