Rybářský rozcestník

Ryba na bulharský způsob

Recept z bulharské kuchyně. Takto lze upravit mořské i sladkovodní ryby. My jsem vyzkoušeli maso amura. Jedná se o porce rybího masa ugrilovaného pod grilem v troubě, filety pak servírované obložené podušenou zeleninou a ozdobené lžičkou jogurtu.

2 náročnost
40 minut
Ryba na bulharský způsob
  • 600-800 g filetů z amura
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • citronová šťáva
  • pažitka
  • tymián
  • olej
  • sůl
    1. Filety z amura osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout
    2. Porce ryby vložíme pod gril v troubě, pokapeme olejem, upečeme do měkka
    3. Na oleji podusíme nakrájenou papriku, oloupaná nakrájená rajčata, nadrobno nasekaný česnek do měkka, směs osolíme, dochutíme špetkou tymiánu
    4. Upečené porce ryby potřeme zeleninovou směsí, ozdobíme lžící bílého jogurtu, posypeme pažitkou a podáváme třeba s hranolky.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!