Rybářský rozcestník

Ryba ala Panama

Recept ze střední Ameriky, obměna peruánského ceviches s kterou se setkal kamarád v Panamě. Vyzkoušeno, lze připravit i ze sladkovodních ryb, nejvíce se osvědčil sumec.

1 náročnost
30 minut
+ doba naložení-marinování  
RybaRybaRyba
  • 500 g vykostěného rybího masa
  • 1 ks větší petržele
  • zelená nať mladé cibulky
  • Na zálivku:
  • šťáva ze 4 citronů
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks chilli paprička
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • Příprava

    1. Syrové rybí maso v míse promícháme s nastrouhanou petrželí a nesekanou zelenou natí cibule.
    2. Vymačkáme šťávu z citronu a kolik je šťávy, přidáme tolik vody. Chilli papričku nasekáme na drobné kousky, česnek taky.
    3. K citronové šťávě naředěné vodou přidáme kečup, olej, sůl, chilli, česnek a vyšleháme zálivku.
    4. Rybí maso v míse zalijeme zálivkou a 8 hodin necháme v lednici marinovat.

    Doporučení

    Pokrm se musí zkonzumovat do 48 hodin, úprava zálivky se řídí osobní chutí. Ve střední Americe nahrazuje v hospodách naše zavináče nebo utopence a podává se v miskách nebo pohárech s kukuřičnými plackami tacos.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!