Rybářský rozcestník

Ruský rybí salát se sledi a hříbky

Chutný rybí salát z ruské kuchyně. Z povařených, prochladnutých brambor, kyselých rybek, naložených hub, mrkve, celeru, a hrášku umíchaný studený salát, servírovaný posypaný nasekaným mladým koprem a ozdobený lžící zakysané smetany.

1 náročnost
15 minut
+ doba uvaření zeleniny  
ruskýRuskýruský
  • 500 g vařených brambor
  • 150 g sleďů v kyselém nálevu (zavináče bez zeleniny)
  • 150 g hříbků v sladkokyselém nálevu
  • 150 g uvařené mrkve
  • 150 g uvařeného celeru
  • 4-6 lžíc sterilovaného hrášku
  • 5 cl nálevu z ryb
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • dle chuti zakysaná smetana
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vychladnuté, uvařené brambory, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, v míse promícháme.
    2. Kyselé ryby nakrájíme na proužky, naložené hříbky scedíme, v sítku propláchneme od láku, necháme okapat.
    3. Ryby, hříbky a hrášek přidáme do mísy. Zalijeme nálevem z ryb, vše promícháme, ochutíme solí, pepřem necháme rozležet.
    4. Rozleželý salát servírujeme na talířky, posypeme jemně nasekaným mladým koprem, podle chuti můžeme přidat nahoru lžíci zakysané smetany.

    Doporučení

    Salát podáváme  samotný nebo s pečivem, chlebem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.