Rybářský rozcestník

Rožmberský kapr se žampiony

Pečený kapr přelitý koprovou omáčkou, servírovaný s orestovanými žampiony.

2 náročnost
60 minut
  • 8 ks podkov z kapra
  • 1 ks velké cibule
  • 200 g žampionů
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 300 ml vody
  • 200 ml mléka
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • citronová šťáva
  • hrst sekaného kopru
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné podkovy z kapra opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce
    2. V pánvi na rozehřátém oleji kapra rychle po obou stranách opečeme, přendáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a při 170 °C necháme asi 20 minut dopéct
    2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou, rozšleháme, přivedeme k varu, osolíme a necháme asi 10 minut vařit, přilijeme mléko a vaříme dalších 5 minut
    3. Pak do omáčky vmícháme na drobno nasekaný kopr, dochutíme solí, citronovou šťávou, odstavíme a nakonec přilijeme výpek z kapra
    4. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli i očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osolíme
    5. Upečeného kapra rozdělíme na talíře, doplníme orestovanými žampiony, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!