Pečený kapr přelitý koprovou omáčkou, servírovaný s orestovanými žampiony.
1. Očištěné podkovy z kapra opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce
2. V pánvi na rozehřátém oleji kapra rychle po obou stranách opečeme, přendáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a při 170 °C necháme asi 20 minut dopéct
2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou, rozšleháme, přivedeme k varu, osolíme a necháme asi 10 minut vařit, přilijeme mléko a vaříme dalších 5 minut
3. Pak do omáčky vmícháme na drobno nasekaný kopr, dochutíme solí, citronovou šťávou, odstavíme a nakonec přilijeme výpek z kapra
4. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli i očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osolíme
5. Upečeného kapra rozdělíme na talíře, doplníme orestovanými žampiony, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.