600-700 g masa ze sumce
350 g vařené rýže
50 g parmazánu
4 ks stroužky česneku
2 ks cibule
1 ks barevná (červená) masitá paprika
sladká mletá červená paprika
hladká mouka
petrželka
pepř
olej
sůl
Příprava
- Maso ze sumce zbavíme kůže, tuku, kůstek, nakrájíme na kostky, osolíme, necháme chvíli odležet
- Kostky osušíme, poprášíme lehce moukou, červenou paprikou opečeme do zlatova ze všech stran
- Opečené kostky odložíme stranou na teplé místo, do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, červenou papriku, opečeme do zlatova, pak přidáme uvařenou rýži, promícháme, dochutíme solí a pepřem
- Nakonec vložíme opečené kostky rybího masa, opatrně promícháme, aby se maso nerozpadlo
- Na talíři posypeme strouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou a podáváme.
Doporučení
V bodě tři můžeme také přidat zmrazené kousky zeleniny, jako směs hrášku, kukuřice, mrkve …. rizoto bude barevnější a získá další chuťový rozměr!