Rybářský rozcestník

Rizoto ze sumce II.

Rybí rizoto je skvělé, lze ho připravit jak ze sladkovodních, tak mořských ryb. Vyzkoušeli jsme maso sladkovodního sumce. Bylo skvělé!

2 náročnost
40 minut
rizoto
  • 600-700 g masa ze sumce
  • 350 g vařené rýže
  • 50 g parmazánu
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks barevná (červená) masitá paprika
  • sladká mletá červená paprika
  • hladká mouka
  • petrželka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce zbavíme kůže, tuku, kůstek, nakrájíme na kostky, osolíme, necháme chvíli odležet
    2. Kostky osušíme, poprášíme lehce moukou, červenou paprikou opečeme do zlatova ze všech stran
    3. Opečené kostky odložíme stranou na teplé místo, do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, červenou papriku, opečeme do zlatova, pak přidáme uvařenou rýži, promícháme, dochutíme solí a pepřem
    4. Nakonec vložíme opečené kostky rybího masa, opatrně promícháme, aby se maso nerozpadlo
    5. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou a podáváme.

    Doporučení

    V bodě tři můžeme také přidat zmrazené kousky zeleniny, jako směs hrášku, kukuřice, mrkve …. rizoto bude barevnější a získá další chuťový rozměr!

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!