Na pánvi, na dobře rozpáleném oleji ochuceným česnekem, opečené krevety, ochucené solí, pepřem, citronovou šťávou, koriandrem, petrželkou a rybí omáčkou, servírované s citronem, nastrouhanou mrkví a čerstvou bagetou.
1 náročnost
25 minut
Restované pikantní krevety s čerstvou mrkví a bagetkou
Ingredience (pro 2 osoby):
500 g čerstvých obřích krevet
4 ks stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
1 ks světlá bageta nakrájené na plátky
1 ks citron
1/2 ks velké mrkve nastrouhané na tenké nudličky
1 hrst čerstvé zelené petrželky
1 hrst čerstvého koriandru
6 lžic olivového oleje
4 lžíce rybí omáčky
špetka pepře
špetka soli
Příprava
Krevety dáme do velkého síta, propláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře odkapat
Mezitím si na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj restovat na jemné plátky pokrájený česnek, jakmile jsou plátky česneku orestované jemně dozlatova, přidáme k nim všechny (neoloupané) krevety
Krevety s česnekem na oleji promícháme, posolíme, opepříme, takto obě suroviny restujeme přibližně 7 minut
Zasypeme je jemně pokrájenou zelenou petrželkou, koriandrem, přilijeme 4 lžíce rybí omáčky, zakápneme šťávou z půlky citronu a restujeme ještě dalších 8 minut za občasného promíchávání
Jakmile se vůně všech ingrediencí spojí a ve vzduchu je cítit libá vůně a krevety jsou krásně zlatavé, pak nadešel čas, vychutnat si toto úžasné jídlo
Vše ještě jednou zlehka promícháme a naservírujeme spolu s citronem a čerstvou mrkví nastrouhanou na tenoučké nudličky na velký talíř.
Poznámka
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Protože tahle ryba, to je zkrátka česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které vám poděkuje především vaše srdce. A navíc vám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.
Filety ze štiky obalené v mouce, v rozšlehaných vejcích, strouhance smíchané s nastrouhaným tvrdým sýrem, pak opět ve vejcích a dále v čisté strouhance, porce obalené štiky usmažené dozlatova ve větším množství dobře rozpáleného oleje servírované nejlépe s hranolky a tatarskou omáčkou.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.