Rybářský rozcestník

Pstruh z Bavorského lesa

Jedna z variant uzení pstruhů.

3 náročnost
20 minut
+ 12 hodin nakládání, 20 minut uzení  
  • Nálev pro cca 15 pstruhů:
  • 15 l vody
  • 150 g soli
  • 2 ks citrónu nakrájeného na kolečka
  • 1 ks balíčku koření na ryby (5–10 g)
  • 1 ks balíček koření na kyselou pečeni (čistě podle vlastní chuti)
  • Příprava

    1. Pstruhy důkladně umyjeme, vykucháme a naložíme do láku z výše uvedených ingrediencí
    2. Po cca 12 hodinách je pstruh připravený k uzení
    3. Udí se asi 20 minut, teplota musí dosahovat více než 100 °C, aby vnitřní teplota masa dosáhla 70 až 80 °C, důležité je, aby na počátku uzení byla teplota nejvyšší a postupně se snižovala.

    Doporučení

    Ať už volíte pstruha potočního nebo duhového, nemůžete nic zkazit, pstruzi o velikosti jedné „porce“, tedy s váhou od 250 do 300 g, jsou nejvhodnější. Mohou se udit jak nad ohništěm, tak ve válcové nebo ve skříňové udírně. Mnozí uzenáři dávají přednost uzení v kouři z načervenalého olšového dřeva.

    Poznámka

    Více o uzení ryb najdete v naší škole vařešní zde: Uzení ryb.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.