Rybářský rozcestník

Pstruh se smetanovou omáčkou a slaninou

Filety slepené smetanovou omáčkou, obalené slaninou, na másle opečené, posypané parmazánem.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks menších pstruhů
  • 4 ks plátků anglické slaniny
  • 1 ks šalotky
  • 125 g másla
  • 50 g tvrdého sýra
  • 150 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • parmazán na posypání
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V hrnci osmahneme na 1 lžíci rozehřátého másla oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme smetanou a vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, dochutíme solí a pepřem
    2. Očištěného pstruha rozdělíme na filety, osolíme a opepříme
    3. Pak vždy 2 filety slepíme připravenou omáčkou, zabalíme do slaniny, zpevníme párátky a opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém másle
    4. Opečené ryby zbavíme párátek a podáváme sypané na jemno strouhaným parmazánem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!