Rybářský rozcestník

Pstruh s vídeňským bramborovým salátem

Což takhle dát si pečeného pstruha, jednu ze středně tučných ryb, která se prohání i našimi vodami? Má velmi jemné, chutné libové maso s jemným lístkováním a s vídeňským bramborovým salátem tvoří dvojku, kterou si zamilujete. Vídeňský bramborový salát je navíc velmi lehký a jeho nakyslá chuť k rybě skvěle pasuje.

2 náročnost
45 minut
Pstruh
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks celí vykuchaní pstruzi
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks citron
  • 2 hrsti hladkolisté petržele
  • 1 hrst čerstvé nasekané pažitky
  • 300 g brambor
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce vinného octa
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané pstruhy naplňte posekanou petrželí smíchanou s prolisovaným česnekem a lžící olivového oleje. Zakápněte je citronem a osolte je. Dejte péct na 200 °C na 15 minut.
    2. Očištěné brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka.
    3. Cibuli nakrájejte na kolečka a smíchejte s vinným octem. Vmíchejte do brambor, přidejte vývar a pažitku.
    4. Salát podávejte s rybou, kterou si podle chuti pokapete citronem.

    Poznámka

    Recept k článku: Odlehčený červen: snadné a lehké recepty z čerstvých surovin

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.