Rybářský rozcestník

Pstruh na slanině a zázvoru

Oblíbená ryba zapečená s proužky anglické slaniny a plátky zázvoru, dochucená kmínem, máslem a citronem, podávaná nejlépe s pečenými brambory.

2 náročnost
30 minut
Pstruh na slanině a zázvoru
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks pstruhů
  • 50 g anglické slaniny
  • 50 g kořene zázvoru
  • petrželka na ozdobu
  • máslo
  • citron
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané a očištěné pstruhy nařízneme na hřbetě po 1 cm
    2. Do zářezů vložíme proužky anglické slaniny, poklademe plátky zázvoru, zázvor vložíme i do břišní dutiny
    3. Osolíme, okmínujeme, poklademe plátky másla, vložíme do zapékací misky, dáme péct do vyhřáté trouby
    4. Pečeme asi při 200 °C po dobu 15- 20 minut
    5. Na talíři rybu ozdobíme kolečkem citronu a kouskem petrželky, podáváme například s pečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.