Rybářský rozcestník

Předkrm ze sleďů (Форшмак праздничный из сельди)

Recept z ruské kuchyně na studený předkrm ze sleďů, zakysané smetany, strouhanky, másla, housek…

2 náročnost
45 minut
předkrmpředkrm
  • 400-500 g sleďů
  • 5 ks housek
  • 1 ks cibule
  • 1 dl zakysané smetany
  • strouhanka
  • máslo
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané ryby zbavíme hlav, ocasů, odstraníme páteř s kostmi.
    2. Housky nakrájíme na kostky, zalijeme smetanou.
    3. Rybí maso umeleme společně s vymačkanou houskou.
    4. Na oleji na pánvi osmažíme cibuli, přidáme k rybí směsi, vše promícháme, ochutíme solí, pepřem.
    5. Ohnivzdorné misky vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí.
    6. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C tak 20 minut. Upečenou rybí směs vyklopíme na talíř, podáváme se zeleninou a pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?