Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzených ryb III.

Na tuto pomazánku můžeme použít jakékoliv vyuzené ryby, vlastní, doma vyuzené, nebo kupované, jako například vyuzenou makrelu, či sledě.

1 náročnost
15 minut
pomazánka
  • 500 g uzeného rybího masa
  • 100 g majonézy
  • 2 lžíce nasekaných kaparů
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 ks masitá rajčata
  • 1 ks větší cibule
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vyuzené rybí maso stáhneme z kůže, zbavíme kostí, vidličkou roztrháme na malé kousky
    2. K masu přidáme nakrájenou cibuli, rajčata, nasekané kapary, zamícháme
    3. Ke směsi dále přidáme majonézu, kečup, vše opět promícháme
    4. Pomazánku podle chuti dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou
    5. Mažeme na chléb nebo pečivo, ozdobíme zeleninou.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.