Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzeného sumce s vejci

Další variace na pomazánku připravenou z kousků vyuzeného sumce, dále pórku, vajec uvařených natvrdo, kyselé okurky, ostré pasty harissa, hořčice, kečupu a nasekané petrželky.

1 náročnost
15 minut
pomazánkapomazánkapomazánkapomazánka
  • 300 g uzeného masa ze sumce bez kostí
  • 100 g pórku
  • 3 ks vejce
  • 2 ks kyselé okurky
  • 1/2 lžičky ostré pasty harissa
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso rozmělníme vidličkou, přidáme na kolečka nakrájený pórek, který spaříme vařící vodou a necháme okapat. Okurky nakrájíme na kostičky, nasekáme petrželku a přidáme lžíci hořčice, pastu harissa a kečup.
    2. Vše důkladně promícháme, pomazánku zahustíme nastrouhanými vejci a dochutíme solí a citronovou šťávou.
    3. Mažeme na pečivo.

    Doporučení

    Pomazánku můžeme vyrobit i z uzené makrely.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!