Rybářský rozcestník

Pikantní rybí karbanátky

K přípravě lze použít sladkovodní i mořské ryb. Základ pokrmu tvoří vykostěné filety rybího masa, přičemž svalové kůstky se rozemelou. V receptu na fotografii je použit vykostěný kapr.

2 náročnost
50 minut
+ 1 hodina odležení  
Pikantní rybí karbanátky
Pikantní
  • 500 g filetů z kapra nebo jiné vhodné ryby
  • 250 g uvařené rýže
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 ks cibule
  • 1-2 ks vejce
  • červená paprika
  • strouhanka
  • worchestr
  • tabasco
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • Příprava

    1. Rybí filety rozemeleme na masovém strojku
    2. Přidáme uvařenou rýží, osmaženou cibulku, nasekanou petrželku, ochutíme pár kapkami tabasca, worchestru, červenou paprikou, pepřem, a solí, důkladně promícháme, směs necháme 1 hodinu odležet
    3. Přidáme vejce, promícháme a zahustíme podle potřeby strouhankou
    4. Z proleželé směsi vytvarujeme karbanátky, ty obalíme ve strouhance a smažíme na oleji, z obou stran, pěkně dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s bramborovou kaší.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!