Rybářský rozcestník

Pikantní pstruh

Grilovaný, v pikantní omáčce marinovaný pstruh.

2 náročnost
25 minut
+ doba marinování  
  • 4 ks pstruhů
  • Na marinádu:
  • 1/4 hrnku citronové šťávy
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce omáčky tabasco
  • 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky soli
  • Příprava

    1. Pstruhy očistíme a kůži na několika místech jemně prořízneme
    2. V mělké míse smícháme citronovou šťávu, olej, rozpuštěné máslo, na jemno nasekanou petrželku, sezamová semínka, omáčku tabasco, strouhaný zázvor a sůl
    3. Do připravené marinády vložíme pstruhy, necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet a ryby často otáčíme
    4. Pstruhy grilujeme na středně rozpáleném grilu za stálého potírání marinádou z každé strany asi 12 minut.

    Doporučení

    Podáváme s plátky bílého nasucho opečeného toastu.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?