1 kg masa a odřezků ze sumce
2 ks naložené sladkokyselé okurky
2 ks brambory
2 ks rajčata
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks bobkový list
4 ks kuličky celého pepře
4 ks kuličky nového koření
2 l vody
2 dl nálevu z okurek
sladká mletá paprika
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Do hrnce vložíme maso ze sumce i s kůží, odřezky, zalijeme 2 litry vody, přidáme divoké koření (celý pepř, bobkový list, nové koření), osolíme, vložíme celou mrkev, petržel, vaříme na mírném plameni 20 minut
- Vývar scedíme, maso a zeleninu odložíme stranou
- V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, lehce orestujeme, poprášíme červenou paprikou, zalijeme rybím vývarem
- Do vývaru přidáme nakrájená oloupaná rajčata, sladkokyselé okurky, brambory, přilijeme nálev z okurek, vaříme až brambory a zelenina změkne
- Uvařené rybí maso zbavíme kůže, kostí, mrkev, petržel nakrájíme na kostičky, vše přidáme do polévky
- Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem
- Hotovou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.