Rybářský rozcestník

Pikantní polévka ze sumce

Chutná, vydatná, hustá polévka z odřezků ze sumce a zeleniny. Vyzkoušený recept.

2 náročnost
45 minut
pikantní
  • 1 kg masa a odřezků ze sumce
  • 2 ks naložené sladkokyselé okurky
  • 2 ks brambory
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 1 ks bobkový list
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 l vody
  • 2 dl nálevu z okurek
  • sladká mletá paprika
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce vložíme maso ze sumce i s kůží, odřezky, zalijeme 2 litry vody, přidáme divoké koření (celý pepř, bobkový list, nové koření), osolíme, vložíme celou mrkev, petržel, vaříme na mírném plameni 20 minut
    2. Vývar scedíme, maso a zeleninu odložíme stranou
    3. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, lehce orestujeme, poprášíme červenou paprikou, zalijeme rybím vývarem
    4. Do vývaru přidáme nakrájená oloupaná rajčata, sladkokyselé okurky, brambory, přilijeme nálev z okurek, vaříme až brambory a zelenina změkne
    5. Uvařené rybí maso zbavíme kůže, kostí, mrkev, petržel nakrájíme na kostičky, vše přidáme do polévky
    6. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem
    7. Hotovou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Chytání amurů na listy salátu, či jinou zeleninu

    Amur je ryba někdy tuze vybíravá, jindy nám přijde naopak na nástrahu, kterou jsme vnadili na úplně jinou rybu. Asi nejčastěji se amuři chytají na kukuřici, kousky ovoce, či střídku chleba. Často však zaznamenáme úspěch při cíleném lovu amurů, pokud jim zkusíme nabídnout něco od zeleniny, například tužší listy hlávkového salátu, kedlubny, syrové či spařené zelné listy apod.

    Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

    Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.