Rybářský rozcestník

Pikantní kapr

Osolené a moukou poprášené porce kapra zbaveného kůže, potřené pikantní marinádou, opečené v pánvi na rozpáleném oleji.

2 náročnost
30 minut
  • 1 ks kapra
  • 1 dcl oleje
  • 1/2 dcl citronové šťávy
  • 5-6 lžic hladké mouky
  • 2-3 lžíce hořčice
  • 1 lžička pepře
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného kapra opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ho zbavíme kůže a rozdělíme na porce, které osolíme a poprášíme hladkou moukou
    2. Z hořčice, oleje, pepře a citronové šťávy připravíme pikantní marinádu, jíž porce kapra potřeme
    3. Ještě jednou jednotlivé porce poprášíme moukou a v dobře rozehřátém oleji v pánvi kapra opečeme dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme nejlépe s bramborovým salátem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.