Odleželé, osolené porce masa ze sumce, pečené přelívané marinádou, servírované podlité omáčkou z výpeku.
1. Osolenou rybu necháme nejméně 1 hodinu odležet
2. Připravíme si marinádu; zeleninu očistíme, nakrájíme na kolečka, kořenovou zeleninu spolu s cibulí osmahneme na másle, přidáme koření, zaprášíme hladkou moukou a necháme zasmahnout
3. Přilijeme ocet a vývar, povaříme asi 30 minut, pak marinádu přecedíme a nalijeme na osušeného a moukou poprášeného sumce
4. Připravenou rybu vložíme do mírně vyhřáté trouby a dáme péci, během pečení rybu často přeléváme marinádou a občas ji podlijeme smetanou
5. Hotového, upečeného sumce vyjmeme, do šťávy přidáme moučné máslo, mírně je osmahneme, zastříkneme vodou a pečlivě rozmícháme
6. Šťávu krátce povaříme, ochutíme citrónovou šťávou a podle chuti přisolíme
7. Sumce nakrájíme na porce, ty na talířích přelijeme hotovou procezenou omáčkou.
Recept na moučné máslo najdete zde: Moučné máslo.