Rybářský rozcestník

Pečený pstruh v bylinkách

V troubě upečené spolu s houbami filety ze pstruha, potřené nasekanými bylinkami, pokapané citronovou šťávou a olivovým olejem.

2 náročnost
50 minut
  • 8 ks pstružích filetů
  • 150 g nakládaných hub (klouzků nebo lišek)
  • 100 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 4 lžíce nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, oregano)
  • 4 lžičky olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety ze pstruhů omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme na jemno nasekanými bylinkami, které prsty důkladně přimáčkneme k masu (část bylinek necháme stranou na posypání hotových ryb), pak necháme v chladu rozležet
    2. Potom rozleželé filety pokapeme citronovou šťávou i olivovým olejem, vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut, za občasného podlévání bílým vínem
    3. Asi 5 minut před koncem pečení přidáme k rybám nakládané houby, které vmícháme do výpeku
    4. Upečené ryby rozdělíme na talíře, přelijeme je lahodnou šťávou s houbami, posypeme zbylými nasekanými bylinkami a servírujeme s pečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.